Geschiedenis

Het idee is ontstaan in 1975 – achter de gliphoeve bij het beheersraad. Daar is men ook  begonnen met de eerst trainingen en het houden van de eerste wedstrijd in Amsterdam. Op de zogenaamde Koeien-veld.
Vogel Vereniging RingMasters Amsterdam is opgericht in 1978, notarieel op 19/06/1986.

De Pioneers waren o.a.:
– Aliem W.
– Abdoel
– Bhoenno
– Faroek W.
– Max Horne
– Max Vriesde
– Mijnals
– Robby Joelvan
(Alfabetische volgorde)

De Oprichters uit 1986 waren:
– Edgard Dewinder Nareschander Panday,
– Johannes Martinus Folkerstma,
– John Errol van Hamme

Locaties van VVR in Amsterdam ZuidOost
– koeien-veld
– Bijlmerpark
– Vogeltjes weide
– Huntumdreef
– Valburg (Gaasperplas) – huidige locatie

Wij behoren tot een van de grootste Surinaamse Zangvogel Verenigingen in Nederland, naast de andere grote verenigingen EuroMast (Rotterdam) en Beef-Free (Den haag).

Van oorsprong uit is het houden van wedstrijden met zangvogels een Surinaamse (alle daagse) sport.
In essentie gaat het om welke van de twee vogels, van dezelfde soort/ras, in gelijkwaardige kooien, het meest kan fluiten binnen een kwartier.
De vogelkooien (met een vogel per kooi) worden aan een paal (trot) opgehangen. Deze vogels hebben dan 15 minuten de tijd om zoveel mogelijk tegen elkaar op te fluiten. De vogel die de meeste slagen (punten) heeft gefloten, heeft gewonnen. De slagen (punten) worden onder streng en gekwalificeerde toezicht bijgehouden, door de twee jury leden (scoorders)

In Nederland worden in de maanden mei t/m september doordeweeks geoefend en op de zondagen worden 1-daagse wedstrijden, toernooien en/of competities gehouden.

 

 

Reacties zijn gesloten.